17 Ocak 2012 Salı

Schilte & Portielje: Sürrealist Fotoğraflar

  
Hollandalı çift Schilte & Portielje merkezinde yalnız ve bazen uzak görünen portrelerin siyah ve beyaz fotoğrafları ile bambaşka bir evren yaratıyor. Çiftin stili kolayca analog fotoğrafçılıkta kullanılan bir sürecin sonucu olarak yorumlanabilir. Ama bu fotoğraflardaki tuhaf organlar, çarpılmış, kendine özgü ve ayrıntılı Haute-Couture tarzı giysiler ile başta kadınlar olmak üzere, aslında başka bir şey ortaya koymakta. Bu kareler kasten ve ustaca inşa edilmiş.

 
1975 yılında tanışan çift o zamandan beri birbirlerine ilham vermiş. Sanatsal ifade için bir kaynak olarak bilgisayarı kullanmaya üç yıl sonra başladılar. Yani sadece bir dijital karanlık oda daha keşfettiler.



Bu fotoğraflarda herhangi bir kural yok. Bu siyah ve beyaz görüntüler, bacaklarda ve bazen de sırtlarda yapılan dejenerasyonla mitolojik olmayan ama sürrealist ve sizi içine çekebilecek kadar derin kareler yaratarak, gerçeküstü ve hassas bir kavram barındırıyor. Örneğin bir ima ile büyütülmüş kuğu ile mitolojik kahraman Leda'yı tasvir ettikleri bu fotoğraf gibi.


Schilte & Portielje çiftinin fotoğrafları, sanat ve insan hayatının temel unsurlarının anlaşma yaşadıkları farklı bir dünyayı yansıtıyor. Gerisi ise seyircinin yorumuna kalmış...


 







2 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...