16 Ocak 2012 Pazartesi

Minimal Bir Yaklaşım: EmptyMemory


Londra'nın merkezindeki Logical Art Design Studio'da tasarlanan ve satışa sunulan bu güzel USB hafıza çubuklarının minimal tasarımları beni çok heyecanlandırdı! Her zaman farklı ama farklı olduğu kadar da minimal ve işlevsel tasarımlara düşkünlüğümden olsa gerek, bu tür ince zeka sonucu ürünlerle karşılaştığımda müthiş heyecanlanıyorum :)


Endüstriyel tasarımcılar Shin & Hanhsi Chen Yookyung tarafından tasarlanan ve 'Boş Bellek' olarak adlandırılan bu USB bellek koleksiyonu, teknoloji ve işçiliğin mükemmel bir ortak ürünü.

Her bir parça ustalar tarafından, 316 paslanmaz çelik, yüksek kaliteli elle parlatılmış döküm ve çeşitli renkler kullanılarak üretilmiş. Her tasarımda kendine özgü 'hafıza boşluğunu doldurma' metaforu vererek, heykelsi bir form ile fiziksel bir boşluk oluşturulmuş.


Teknoloji ve işçilik ortak ürünü olan bu belleklerin tasarımındaki ortak düşünce ise; hayatımızın tam ortasında olan ve hatta odağı haline gelen teknolojinin görünmez hale gelmesi durumunda ne olacağı sorusunu düşünmemizi sağlamak. İşte bu koleksiyon, tasarımcıların uzun arayışına ilk tepkileri...





Tasarımcılar belleklerin yaratım sürecinde iki farklı konsept kullanmış; şeffaf ve karmaşık.
Her tasarımcı aynı konsept ile ilgili iki farklı yaklaşım üzerinde durmuş ve toplamda iki farklı tasarım ortaya çıkmış. Karmaşık konseptli ürünlerin üretiminde Lost-Wax diye normalde sanayi bileşenleri için uygulanan ve hiçte kolay olmayan bir döküm işlemi kullanılmış. Bu belleklerin tek üreticisi Tayvan, uzun süren denemelerden sonra bu yüksek standardı yakalayabilmiş ve bunun sonucunda proje şu anda üretim aşamasına geçebilmiş... 







Daha fazla bilgi için www.logical-art.co.uk

1 yorum:

  1. çok orgınaller bayıldım:)

    http://merveyilldiz.blogspot.com

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...